fbpx

Jy kan skuldig wees aan ‘n misdryf of ‘n oortreding as jy ‘n gelaaide vuurwapen hou in enige perseel wat onder jou toesig of beheer is en ‘n kind toelaat om toegang daartoe te kry.

Indien ‘n kind so ‘n vuurwapen in die hande kry en die gebruik van die vuurwapen lei tot besering of dood, sal u vir die nalatigheid aangekla word.

Moet nooit aanvaar dat net omdat ‘n kleuter nie baie vingersterkte het nie, hy of sy nie die sneller kan trek nie. ‘n Kind se duim het twee keer die sterkte van die ander vingers. Wanneer ‘n kleuter se duim teen ‘n sneller stamp, wys die wapen die meeste van die tyd direk na die gesig van die kind wat kan lei tot besering of dood. Moet nooit ‘n vuurwapen in die huis laat rond lê nie.

Kinderveiligheidsmaatreëls is steeds van toepassing, selfs as jy nie kinders het nie of as jou kinders volwassenes is en die huis verlaat het. Pas te alle tye veiligheidmaatreëls toe.

Om beserings of dood te voorkom wat veroorsaak word deur onbehoorlike bewaring van wapens in ‘n huis waar kinders waarskynlik teenwoordig sal wees, moet jy al die wapens, met ‘n vuurwapenveiligheidstoestel versper en dit toegesluit hou. Ammunisie moet afsonderlik van die wapen gestoor word.

Kinders is natuurlik nuuskierig oor dinge waarvan hulle nie weet nie of dink is “verbode”, dus praat met u kind oor wapens. As ‘n kind vrae vra of ‘n “geweerspel” begin speel, kan jy sy of haar nuuskierigheid aanspreek deur die vrae so eerlik en openlik as moontlik te beantwoord.

Onthou dat aksies harder as woorde spreek. Kinders leer die meeste deur die volwassenes rondom hulle se optrede waar te neem. Deur veilige gedrag uit te oefen sal jy ook dien as ‘n voorbeeld vir minderjariges om van ‘n vroeë  ouderdom wapens vverantwoordelik te hanteer.

Kontak gerus Legally Armed Standerton by 087 806 3864 vir meer inligting in verband met vuurwapenlisensiëring en motiverings.

4 + 13 =

Legally Armed Standerton

Legally Armed Standerton serves customers in the towns and districts around Standerton.

As experienced members of the Legally Armed group we offer our clients the opportunity to resolve all firearm related issues and assist with enquiries regarding licensing of any firearm, whether needed for self-defense, hunting, sport shooting or business purposes.

Legally Armed Standerton
087 806 3864
standerton@legallyarmed.co.za

Pin It on Pinterest

Shares
Share This